Campingarna i Italien har rykte om sig att vara dyra och visst ordinariepriset på Vela Blu var ca 280:- men vi kom undan med 124:- tack vare Camping Cheque och det tycker vi var jättebilligt. Området runt Jesolo och Cavallino är ett omfattande turistområde och ett stort antal campingar ligger utefter en oändligt lång sandstrand som slutar vid Punta de Sabbioni varifrån man tar båt in till Venedig. Campingarna håller mycket hög klass. Vatten och avlopp vid platserna, vakter som håller ordning dygnet runt, glänsande rent hela tiden på sanitetsanläggningarna etc. Som vanligt får man vad man betalar för och jag tycker inte att 280:- dygn är dyrt för den service man får. Överhuvud taget tyckte vi inte att det var så dyrt i Italien som ryktet har gjort gällande. Visst 80:- för kaffe på  Markusplatsen är ju häftigt men ett kvarter bort var priset "normalt".
Som jag tidigare påpekat så hade jag och Katarina i hemlighet bestämt att hon barnen och Per skulle ta flyget till Venedig och de hade bokat en bungalow på campingen och detta hade Margareta inte en aning om, tom Axel 9 och Oscar 7 hade hållit tyst hela våren, strongt!!, så gissa om Margareta blev överraskad när de plötsligt står utanför husvagnen. Hon blev så glad att hon började gråta.
Vi hade härliga dagar på Vela Blu, 27° i vattnet och 32° i luften och hela tiden fläktade det från havet så att det inte blev för jobbigt. Vid vår plats fanns inte några träd som skuggade och jag var rädd för att det skulle bli olidligt i vagnen men här kom den goda isoleringen på Kabe väl till pass. På vintern håller den kylan ute och på sommaren värmen. Med gardinerna nere på solsidan och fönstren öppna på skuggsidan blev det aldrig mer än någon enstaka grad varmare  inne än ute. 
Förutom sol och bad gjorde vi shopping och restaurangturer i omgivningarna och en dag tog vi båten in till Venedig. Tiden går fort när man har roligt och alltför snart var det den 5 juli som vi hade bestämt som avresedag. Katarina och Per hade en hyrbil och hade tidigare bestämt att ta en tur runt Gardasjön med en övernattning innan de flög hem den 6/7. 

Tillbaka


hans(snabel-a)frimanzon.se